Grupuri tinta

admin
Site Admin
Mesaje: 6
Membru din: 30 Mar 2015, 17:32

Grupuri tinta

Mesajde admin » 31 Mar 2015, 09:55

Grupurile țintă ale proiectului sunt:

• Comunitatea locală, comunitățile etnice și culturale din Oltenia;
Comunitățile minoritare sunt din ce în ce mai puțin numeroase, în România au rămas mai puțin de 7000 de evrei, 2.203 cetăţeni s-au declarat cu origini italiene conform ultimul recensământ faţă de 3.288, câţi se declaraseră la precedentul recensământ (sursa: Asociația Italienilor din România) etc. Așadar, conservarea și revitalizarea culturii minorităților se impune ca o necesitate inclusiv pentru aceste comunități, care doresc să își transmită valorile mai departe. Vom lucra cu aproximativ 300 de reprezentanți ai comunităților de romi, maghiari, macedoneni, sârbi, greci, italieni, bulgari, germani, evrei, turci etc.
• Media;
Mass-media regională reprezintă un pol de influență și formare a opiniei publice și trebuie privită ca actor în procesul de educare a publicului larg. Rolul mass-mediei va fi de spargere a unor clișee socio-culturale referitoare la minorități, prin inițierea unei colaborări în cadrul proiectului, materializată într-o serie de articole, știri, însemnări pe blogurile jurnaliștilor etc. Minim 15 reprezentanți și operatori mass-media vor participa inclusiv la conferința de deschidere/finalizare și la workshop-urile cu public.
• Publicul larg.
Publicul larg din Oltenia nu este un consumator constant de cultură. Campania de informare și comunicare în domeniul culturii va avea ca țintă publicul regional, pentru creșterea consumului de cultură și pentru creșterea vizibilității evenimentelor din cadrul proiectului. Publicul larg va beneficia de rezultatele concrete: ghidul interdisciplinar dedicat minorităților distribuit in 3000 exemplare (2000 în română), colecția pe termen lung, cele 10 evenimente și workshop-uri cu public.

Înapoi la “Revitalizarea și promovarea patrimoniului cultural al minorităților din Oltenia în contextul diversității culturale”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori

cron