Revitalizarea și promovarea patrimoniului cultural al minorităților din Oltenia în contextul diversității culturale

Vizita pentru schimb de experienta si bune practici, 6-8 aprilie 2016, Sibiu
06 Apr. 2016


In perioada 6-8 aprilie 2016 managerul de proiect impreuna cu expertul curator si cei doi cercetatori de teren au participat la vizita in copul schimbului de experienta, la Sibiu. Vizita pentru schimb de experienta si bune practici face parte din cadrul activitatii A5.Schimb de experiență și bune practici între organizațiile culturale partenere.

Vizita a fost gazduita de Muzeul Astra Sibiu care implementa la acea data un proiect finantat prin mecanismul financiar SEE Norvegia, cu titlul: „Patrimoniu deschis. Cresterea accesibilitatii publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA” programul PA16/RO12; tematica celor doua proiecte fiind similara, si anume documentarea si promovarea patrimoniului material si imaterial al minoritatilor etnice din regiune, a ocazionat un schimb de informatii util intre cei doi Promotori de Proiect.

Din cadrul Muzeului Astra Sibiu au participat cercetatori, curatori, director Centru Astra pentru Patrimoniu, muzeografi, sefi sectii muzeu.

Vizita a contribuit la: cunoasterea unor abordari diverse in implementarea unor astfel de proiecte, preluarea bunelor practici, si totodata diseminarea informatiilor privind realizarile proiectelor, dar si la o înțelegere extinsă asupra experiențelor interetnice si constientizarea influentelor favorabile reciproce. Agenda acestei intalniri a fost stabilita de comun acord intre cele doua institutii si a inclus urmatoarele momente: prezentarea celor doua proiecte (activitati, obiective, rezultate), vizite ale echipei din Craiova la locatiile de desfasurare a proiectului (muzeu si situri de restaurare); schimb de publicatii si materiale informative realizate in cadrul celor doua proiecte.

Tot incadrul viziteiau avut loc si discutii cu privire la posibile viitoare colaborari – un proiect comun, in parteneriat, pentru dezvoltarea tematicii culturii, traditiilor si minoritatilor, abordate deja in proiectele actuale.

Inapoi