Revitalizarea și promovarea patrimoniului cultural al minorităților din Oltenia în contextul diversității culturale

AL 2-LEA WORKSHOP CULTURAL 2 IULIE 2015, CRAIOVA
02 Jul. 2015


In data de 02 iulie 2015, a avut loc ce de-al doilea workshop cultural din cadrul acestui proiect, la Casa Universitarilor din Craiova. Workshop-ul face parte din Activitatea 5 Schimb de experiență și bune practici între organizațiile culturale partenere.

Evenimentul a reunit 36 de participanti: cei 2 experți în studii interetnice și religioase ai Institutul Norvegian de Teologie din Oslo, Norvegia (Partener 2), expertul în inventarierea izvoarelor autohtone (Partener 1), expertul curator Ion Balosu, expert sociolog Prof. univ. dr. Dumitru Otovescu, reprezentanti ai: Asociației Liga culturală a albanezilor din România (Președinte Oana Manolescu, deputatul minorității albaneze în Parlamentul României), Comunitatii elene din Craiova (Președinte Ion Vasoianis), Comunitatii evreilor din Oltenia (Președinte acad. prof. dr. Corneliu Sabetay), Romeo Tiberiade - Președinte Partida Romilor din Dolj, mass media locala și regionala, studenți voluntari, public interesat de cultura minorităților din Oltenia.

Desfasurarea evenimentului a inclus: prezentarea stadiului pregatirii colectiei permanente de exponate privind culturile minoritatilor, prezentarea stadiului cercetarii pentru realizarea studiului interdisciplinar, prezentarea stadiului campaniei de informare care se afla in derulare pana la finalul proiectului, sesiune de intrebari si raspunsuri intre reprezentanții comunităților etnice si expertii celor doi parteneri pe tema bunelor practici de conviețuire și a proiectelor desfășurate pentru susținerea dialogului intercultural cu comunitățile etnice.

Evenimentul a beneficiat de acoperire in media prin: publicarea a doua comunicate de presa pe website-ul Universitatii din Craiova si Radio Romania Oltenia Craiova; un comunicat publicat in presa scrisa –cotidianul ragional ,,Cuvantul Libertatii”; un interviu realizat de catre expertul comunicare –Gabriela Rusu Pasarin – la postul radio regional Radio Romania Oltenia Craiova; un reportaj radio realizat de catre expertul comunicare si difuzat de catre Radio Romania Oltenia Craiova – www.radiocraiova.ro .

Comunicatele de presa se regasesc la urmatoarele adrese:

http://www.cvlpress.ro/02.07.2015/workshop-cultural-la-casa-universitarilor/ 

http://www.radiocraiova.ro/wp-content/uploads/2015/07/6-IULIE-2015-GABRIELA-RUSU-IMAGINEA-PUBLICA-A-MINORITATILOR1.mp3    

http://www.ucv.ro/media/det.php?id=1025   

http://www.radiocraiova.ro/workshop-la-craiova-2/   

Inapoi